Haso Samoankuja 4 / Samoankuja 4

(Ownership type) HASO

Jätkäsaari, Samoankuja 4, 00220 Helsinki

Kohteen kuvaus

Hakuaika on päättynyt.

Hakemukset ovat käsittelyssä ja tarjous asunnosta lähetetään noin kahden viikon sisällä pienimmälle järjestysnumerolle ko. asuntoa hakeneelle. Tarjoukset lähetetään sähköpostilla. Emme erikseen ilmoita sijoitusta jonossa. Hakemuksenne on voimassa kohteen rakentamisen ajan. Hakijalla tulee olla kunnan myöntämä, käyttämätön asumisoikeusnumero, jota ilman emme voi käsitellä hakemuksia. Mikäli ette saa tarjousta hakemastanne asunnosta, jäätte edelleen jonoon asumisoikeusnumeroiden mukaisessa järjestyksessä.

Huoneistot-välilehdellä kaikki asunnot on merkitty varatuiksi hakemusten käsittelyn ajaksi. Ne asunnot, joita ei jostain syystä varata, merkitään vapaiksi vasta sitten, kun kaikki hakemusaikana tulleet hakemukset on käsitelty. Järjestyksenmukainen hakemuskäsittely vie aikaa useita viikkoja, joten pyydämme kärsivällisyyttä.

Huom! Esitteellä virheellinen hinnasto. Liitteissä päivitetty hinnasto.

Jätkäsaari on urbaani, lapsiystävälliseksi suunniteltu asuinalue aivan meren syleilyssä. Haso Samoankuja 4:ään valmistuu laaja kirjo erikokoisia asuntoja, yksiöistä viiden huoneen perheasuntoihin.

1800-luvulla huvilakaupunginosana ja helsinkiläisten virkistysalueena toiminut Jätkäsaari sijaitsee Helsingin kantakaupungin lounaiskärjessä avomeren äärellä. Haso Samoansaari 4:stä lähimpään rantaan on vain parisataa metriä ja rantaviivaa riittää pidempäänkin samoiluun. Jätkäsaaren halki kulkee Hyväntoivon puisto, alueen suurin viheralue, joka tulee valmistuttuaan olemaan kilometrin mittainen ja lähes sata metriä leveä keidas, jossa kulkevat saaren kevyen liikenteen pääväylät.

Jätkäsaari on monipuolisten palvelujen, kivijalkaliikkeiden, kattavien ratikkayhteyksien ja sujuvien pyörä- ja kävelyreittien kaupunginosa. Päiväkoteja on useita ja alueen tärkeänä monitoimitalona toimii Jätkäsaaren peruskoulu, jonka tiloja käytetään myös taito- ja taideaineiden iltakäyttöön ja yleisötilaisuuksiin. Alueen kirjastoa on uudistettu ajatellen lapsia ja perheitä, kirjojen lisäksi siellä järjestetään erilaisia kerhoja ja lukupiirejä. Harrastusmahdollisuuksia on alueella muutenkin runsaasti. Kuplahallissa opetellaan palloilulajeja, kanavan toisella puolella Helsingin konservatoriossa musiikkia ja monimuotoiseen esitystaiteeseen pääsee tutustumaan Kaapelitehtaalla sijaitsevassa Tanssin talossa.

Haso Samoankuja 4 sijaitsee Jätkäsaaressa Samoankujan ja Naurunkujan kulmauksessa, muilta sivuilta rakennuspaikka liittyy yhteispihan kauttakorttelin muihin tonttiosiin. Rakennus on asemakaavan mukaisesti neljä-kuusi-kerroksinen. Lisäksi osaan asuntoja tulee parvikerros. Hissillisiä porrashuoneita on yhtiössä kolme kappaletta. Porrashuoneisiin on esteetön sisäänkäynti korttelin sisäpihalta asemakaavan mukaisesti ja kadulta on esteellinen sisäänkäynti A- ja B-portaaseen. Asuntoja on yhtiössä yhteensä 58 kpl ja ne ovat kooltaan 33,0-112,0 m2. Asuntojen ulko-oleskelutiloina toimii esteettömäksi järjestettävä puoleksi lasitettu ja puoleksi avoin parveke tai ranskalainen, lasittamaton ulokeparveke. Maantasokerroksen Naurunkujalle avautuvissa asunnoissa on parvekkeen lisäksi asuntoon liittyvä ulkotila, jonne on kulku myös kadulta. Kattokerroksessa (6.kerros) on talosauna, kerhotilat sekä kuivaushuone. Muut yhteistilat sijaitsevat maantaso- ja kellarikerroksissa. Jokaiselle asunnolle kuuluu yhtiön kellaritiloissa sijaitseva lämmin irtaimistovarasto.

Taloyhtiön autopaikat, 27 kpl, sijaitsevat alueellisessa pysäköintilaitoksessa viereisessä korttelissa. Autopaikoista yksi on mitoitettu liikuntaesteisille. Liiketiloille varataan lisäksi pysäköintilaitoksesta yhteensä 1 autopaikka.

Rakennettava yhtiö on savuton. Asunnoissa, parvekkeilla, piha-alueella ja yhtiön hallitsemissa yhteisissä tiloissa, kuten saunoissa, kerhotiloissa ym. ei saa tupakoida.

Asuntojen arvioitu valmistumisaika on 3/2025–5/2025.

Asuinalue: Jätkäsaari

Talotyyppi: Kerrostalo

Esteettömyys: Porrashuoneisiin on esteetön sisäänkäynti korttelin sisäpihalta asemakaavan mukaisesti, kadulta on esteellinen sisäänkäynti A- ja B-portaaseen. Asuntojen ulko-oleskelutiloina toimii esteettömäksi järjestettävä puoleksi lasitettu ja puoleksi avoin parveke tai ranskalainen, lasittamaton ulokeparveke.

Savuttomuus: Kyllä

Ota yhteyttä:

Helsingin kaupunki
Asuntotuotanto
Asuntomyynti (09) 310 32329, ma-pe klo 9-15
Lauraelina Vilhonen (09) 310 42061

Yksityiskohdat

  • Kaupunginosa Jätkäsaari

  • Huoneita 1h+kt, 2h+kt, 3h+kt, 4h+kt, 4h+kt+alk, 5h+kt

  • Pinta-ala (m2) 33,0 - 112,0

  • Asumisoikeusmaksu 27,582,00 - 83,554,00 €

  • Tontin omistus Vuokra, Helsingin kaupunki

Alue-esittely

Sijainti

Kohteen asunnot

Yhteensä 13 huoneistoa