As Oy Helsingin Ahdinlaituri / Länsisatamankatu 41

(Omistustyyppi) Hitas

Jätkäsaari, Länsisatamankatu 41, 00220 Helsinki

Kohteen kuvaus

Kohteen hakuaika on alkanut 13.11.2023 kello 12.00. Hakuaika päättyi 27.11.2023 kello 12.00. (Teknisestä viasta johtuen kello 14.00 mennessä tulleet hakemukset / yhteydenotot ovat vielä mukana.) Arvonta on suoritettu 13.12. kello 13.00-14.00. Arvonnan jälkeen vapaaksi jääneen asunnon voi varata lähettämällä sähköpostin / viestin asunnon kohdalta. Vapaa asunto varataan ensimmäiselle yhteydenottajalle. 
  

Asunto Oy Helsingin Ahdinlaituri sijaitsee Jätkäsaaressa, Länsisatamankadun ja Hyväntoivonpuiston välisessä korttelissa. Yhtiö on vapaarahoitteinen Hitas-omistusasuntokohde. Yhtiö muodostuu kolmesta 5-15 kerroksisesta kerrostalosta, joissa on viisi hissein varustettua porrashuonetta. Yhtiön hallintaan jää myös neljä liiketilaa.

Jätkäsaari on urbaani asuinalue kantakaupungin kupeessa. Alueelta on erinomaiset julkiset ja kevyen liikenteen yhteydet, ja raitiovaunupysäkit sijaitsevat lähellä kotia. Hyväntoivonpuiston, liikuntapuiston ja uimahallin ansiosta harrastus- ja liikkumismahdollisuudet tulevat alueella olemaan loistavat. Kaupunginosan viihtyisyyttä lisää julkinen taide kotikulmien kaduilla, seinissä ja silloissa. 

Jokaiselle asunnolle on varattu yhtiön tiloissa sijaitseva oma lämmin irtaimistovarasto.

Yhtiölle on varattu korttelin pohjoispuolelle sijoittuvasta pysäköintitalosta 120 autopaikkaa joista 118 on varattu asukkaiden käyttöön ja 2 yhtiöön sijoittuville liiketiloille. Autopaikat jaetaan valmistumisen yhteydessä isännöitsijän toimesta. Mikäli autopaikan hakijoita on enemmän kuin autopaikkoja, isännöitsijä arpoo autopaikan saajat.

Tontinvuokravastikkeessa on laskettu alennus vuodelle 2026 ja se tulee sen jälkeen nousemaan n.1€/neliö. Vastaavasti kun yhtiön liiketilat vuokrataan, niistä saatu vuokratuotto tulee laskemaan asuntojen hoitovastiketta.

Rakennettava yhtiö on savuton.

HUOM! Asuntojen parvekkeissa on hieman kerroskohtaisia eroja, jotka eivät näy esitteen tai nettisivujen koontipohjissa. Materiaalipankissa on listaus parveketyypeistä ja sinne lisätään asuntojen myyntipohjat.

Helsingin kaupungin omistukseen jäävä Hitas asunto on B80. Bugista johtuen myös tätä asuntoa on mahdollista hakea. Tähän asuntoon tulevia hakemuksia ei kuitenkaan huomioida.

Alla linkki yhtiön materiaalipankkiin minne päivitetään kohteen tarkemmat asiakirjat hakuaikana:

Materiaalipankki, dokumentit(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Asuntojen myyntikuvat, sähkökuvat, kalustekaaviot(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)


Asuntojen arvioitu valmistumisaika on 12/2025

Yhteydenotot kohteesta sähköpostitse.

Ota yhteyttä mikko.parviainen@hel.fi

Yksityiskohdat

  • Kaupunginosa Jätkäsaari

  • Rakennustyyppi Kerrostalo

  • Huoneita 1H+KT+ALK, 2H+KT, 2H+KT+ALK, 2H+KT+S, 2H+KT+S+ALK, 3H+KT, 3H+KT+S, 4H+KT+S, 4H+KT+S+TT, 5H+KT, 5H+KT+S

  • Pinta-ala (m2) 31,5 - 112,0

  • Myyntihinta 107 344,00 € - 349 089,00 €

  • Velaton hinta 176 245,00 € - 574 854,95 €

  • Tontin omistus Vuokra, Helsingin kaupunki

Alue-esittely

Jätkäsaaressa asutaan kantakaupungissa, johon kuuluvat tiiviit ja suojaisat umpikorttelit sekä kahvilat, ravintolat ja kivijalkaliikkeet. Palvelut ovat kävelyetäisyydellä, ja ratikan kyydissä pääsee kätevästi moneen suuntaan.

Jätkäsaari rakennetaan Helsingin lounaiskärkeen osaksi kantakaupunkia, avomeren äärelle. Jätkäsaari on monipuolisten palvelujen, kivijalkaliikkeiden, kattavien ratikkayhteyksien ja sujuvien pyörä- ja kävelyreittien asuinalue. Vilkas matkustajasatama tuo Jätkäsaareen elämää, ja hyvät laivayhteydet vievät nopeasti Tallinnaan ja Pietariin.

Jätkäsaareen tulee koti 21 000 asukkaalle ja työpaikka 6 000 ihmiselle. Sadan hehtaarin alueelle levittäytyvästä asuinalueesta viidesosa tulee olemaan puistoja. Tulevaisuudessa kaupunkilaiset voivat virkistäytyä Hyväntoivonpuistossa ja kohottaa kuntoaan uimahallissa tai liikuntapuistossa.

Umpikorttelit ja arkkitehtuuri, kivijalkojen kahvilat ja ravintolat sekä lähipalvelut luovat Jätkäsaareen kantakaupungin hengen. Merellinen ympäristö, hyvät liikenneyhteydet ja modernit toimistotilat tarjoavat mainiot olosuhteet yrityksille.

Jätkäsaari valmistuu vuoteen 2030 mennessä.

Lue lisää alueesta Uutta Helsinkiä sivustolla

Sijainti

Kohteen asunnot

Yhteensä 161 huoneistoa